Bli medlem på Gotlands

Välkommen till en fantastisk tid i ditt liv - till studentlivet i Uppsala och Gotlands nation. Det kommer att bli en tid av underbara upplevelse, nya vänner och inte minst nationer. 

Nationerna är samlingpunkten för studentlivet i Uppsala, och har varit så sedan lång tid tillbaka. Genom att bli medlem i en av Uppsalas tretton studentnationer får du ta del av vad alla har att erbjuda. Gotlands nations devis är att skapa en gemytlig och trevlig plats för studenter i Uppsala - och vi hoppas att du vill ta del av det!

Under terminen händer många saker på Gotlands nation, terminen är fullspäckad av gasquer, landskap och gemenskap. I början av terminen har vi en del verksamhet som är speciellt riktad till nya studenter – till dig som recentior. Recentior, eller recce, är vad man kallar en ny student i Uppsala.

Vi har en recentiorsmottagning där vi hälsar våra nya studenter välkomna. Under en eftermiddag serveras fika och vi presenterar både nation, verksamhet och ämbetsmän för er. Dagen avslutas med vad som i Uppsala kallas en sexa – en informell middag. Detta brukar vara väldigt trevligt och ett ypperligt tillfälle att lära känna sin nationen och få nya vänner. Klicka dig vidare till vårt kalendarium för att veta mer.

Lite senare in på terminen hålls en Reccegasque. En gasque är en formell och högtidlig trerätters middag med underhållning och tal. Reccegasquen finns till speciellt för nya studenter där vi vill introducerar er till det nationsliv som gör Uppsala så speciellt.

 

Utöver aktiviteter som riktar sig till nya studenter har Gotlands nation många andra verksamheter. Vi har en pub som håller öppet tisdag – torsdag 18.00 – 00.00 och fredagar 18.00 – 01.00. Läs mer om puben här

Under helgerna är helgfikat öppet 12.00 – 15.00. Här serverar vi smörgåstårta, mackor och goda fikabröd.
Läs mer om fiket här


Nationens verksamhet är mångfasetterad. Gotlands nation har ett bibliotek som är specialiserad på litteratur kring Gotlands och tillhandahåller kurslitteratur i arkeologi och geovetenskap. Om du vill låna böcker kan du titta förbi nationen 17.00 – 19.00 på torsdagar då biblioteket håller öppet.

Vi erbjuder också våra medlemmar bostäder. Vi har 44 studentbostäder på Östra ågatan 13 och på Rackarberget. Dessa läggs kontinuerligt ut på vår hemsida, så håll utkik! Kontakt för bostadsfrågor är 2q@gotlandsnation.se.

Uppsalas studentnationer drivs av studenter för studenter. Det är alltså studenter som tillhandahåller det som nationen erbjuder; det är studenter som jobbar i puben och under gasquer, det är studenter som sitter i biblioteket eller arrangerar kulturevenemang på nationen. Om du själv vill bli en del av detta, prova på att jobba eller arrangera något på nationen – titta förbi! Du är alltid välkommen hit. Kontakt för att jobba på nationen är 3q@gotlandsnation.se.

Nu har du fått väldigt mycket information på kort tid! Om du vill veta hur det fungerar att skriva in sig kan du klicka vidare till "Inskrivning".

Här på hemsidan finns alltid ett aktuellt kalendarium över vad som händer på nationen. Om du vill veta mer är du varmt välkommen att titta förbi nationen - vi visar dig gärna runt!

Här kommer några tips på bra sidor att känna till som student i Uppsala:

www.uppsalastudent.com  Via denna hemsida kan du skriva in dig i nationen hemifrån. Ditt första nationskort får du hämta på nationen, sedan skickas de hem till dig. Det går även bra att skriva in sig på nationen, kom förbi så ordnar vi det. Inskrivningen håller öppet måndag – fredag kl. 10:00 – 18:00 och lördag – söndag kl. 12:00 – 15:00.

www.nationsguiden.se  Här hittar du den senaste informationen om vad som händer på Uppsalas alla nationer. Ett mycket bra sätt att hålla koll på nationernas utbud av evenemang och aktiviteter.

www.studentboet.se En portal för studentboende. Lediga rum och lägenheter i Uppsala läggs kontinuerligt upp på sidan. Här kan man hitta information om hur man söker bostäder, och om hur man hyr ut sin egen.

Kontakt

Recentiorsförmännen har en e-mail där du kan ställa alla dina frågor.

·         recce@gotlandsnation.se

·         1q@gotlandsnation.se

Expeditionen

Mån-ons: 11-13
Torsdag: 17-19

Bettys pub

Tis-tor: 18-00
Fredag: 18-01

Jakens café

Lördag: 12-15
Söndag: 12-15

Pluggfika

tis-tor: 10-16

Biblioteket

Torsdagar: 17-19

GNIF

Måndagar: 20-21

Kontakta oss

1Q - Förstekurator

Yaee Oviedo

Nationens förste kurator har hand om medlemsskapsfrågor, stipendier och nationen i allmänhet

018 - 130 981
1q@gotlandsnation.se

2Q - Andrekurator

Thapelo Mabale

Nationens andre kurator har hand om löner, bostadsfrågor och det mesta med ekonomin

018 - 158 222
2q@gotlandsnation.se

3Q - Tredjekurator

Björn Asplund

Nationens tredje kurator är ansvarig för pub, fika och uthyrningsverksamheten på nationen

018 - 127 458
3q@gotlandsnation.se

 

Mer kontaktinformation »

Laddar Google Maps...

Hitta till oss

Adress:
Östra Ågatan 13,
75322 Uppsala