Ansökan om posten som andre kurator HT21-VT22

Hej! Jag heter Olle Jonsson och kandiderar för posten som Gotlands nations andre kurator HT21-VT22.

 

Jag är 22 år, född och uppvuxen i Gävle, och studerar min master här i Uppsala i musei- och kulturarvsvetenskap.

 

Jag har länge hört talas om Uppsalas studentliv och Gotlands nation i berättelser av min syster, då vi båda studerade men på olika universitet. Jag valde att studera min kandidat på Linnéuniversitetet i Kalmar. En väldigt vacker kuststad i min mening, men absolut ingen studentstad. Inga nationer, inga gasquer, få studentpubar och insparken var inte exklusivt för bara studenter. Flera av studenterna var dessutom ifrån Kalmar eller närområdet, så jag stack ut med min distinkta norrländska brytning. Det fanns visserligen kårer och studentföreningar, men dessa engagerade sig mer bland lärar- och sjukvårdsstudenter och inte oss historiker (eller ”utbildad kulturtant” som jag själv kallar mig).

 

Vi spolar fram till idag, och jag har äntligen funnit min plats som en del av Uppsalas studentliv samt Gotlands nation, och jag fullkomligt älskar det! Sittningarna, traditionerna, den allmänna student- och nationskulturen och min absoluta favorit: sångböckerna, är bara några få delar av det studentliv jag har saknat att fått uppleva som student. Det första på min ”att göra”-lista vid flytten hit var att söka upp nationen och skriva in mig själv. Mitt engagemang stärktes även av rådande pandemi, då restriktionerna förde mig längre ifrån familj och vänner hemma i Gävle och närmare nationen; min nya ”Uppsala-familj”. Att bli ämbetsman var absolut bland de bästa besluten jag har gjort i mitt liv. Önskan om att söka kuratorspost kom strax därefter utifrån den närhet och gemenskap nationen erbjuder och den enorma erfarenhet man får tillbaka.

 

Jag tror att jag skulle passa bra som nationens andre kurator då jag är väldigt driven inom organisering och administration. Jag är ansvarsfull och vill alltid se till att ge alla ett trevligt och professionellt bemötande. Jag är en kreativ, öppen och ärlig person, men ingen är perfekt, så jag tvekar inte att själv be om hjälp eller ställa egna frågor. När jag inte pluggar eller jobbar varvar jag ner vardagen med långa skogspromenader, brädspelskvällar och att experimentera smaklökarna i matlagningen.

 

Jag är fullt medveten i att jag saknar både kunskap och erfarenhet inom ekonomi och om nationen, då jag fortfarande är relativt ny som aktiv medlem. Men jag är mycket driven i mitt arbete och kärleken till nationen. Jag är ivrig att få lära mig och det framgår tydligt att hjälp och vägledning finns på vägen fram till och under min sittande period. 

 

Jag hoppas att vi syns på landskapet! Vänliga hälsningar, Olle

Mottagning

Måndag 13-15

Tisdag 11-13

Torsdag 14-16

Bettys pub

Onsdagar 18-00

Torsdagar 18-00

Fredagar 18-01

Jakens café

Lör-Sön 12-15

Pluggfika

Mån-tors 10-16

Biblioteket

Torsdagar 14-16

Inskrivning

under mottagningstider

Kontakta oss

1Q - Förste kurator

Johanna Bodén

Nationens förste kurator har hand om medlemsfrågor, stipendier och nationen i allmänhet

018 - 130 981
1q@gotlandsnation.se

2Q - Andre kurator

Ludwig Öström

Nationens andre kurator har hand om löner, bostadsfrågor och det mesta med ekonomin

018 - 158 222
2q@gotlandsnation.se

3Q - Tredje kurator

Julian Wide

Nationens tredje kurator är ansvarig för bokningar, pub, fika och uthyrningsverksamheten på nationen

018 - 127 458
3q@gotlandsnation.se

 

Mer kontaktinformation »

Laddar Google Maps...

Hitta till oss

Adress:
Östra Ågatan 13,
75322 Uppsala