Kuratorsanslag 3Q ansökan: Joel Gustafsson Hall

Hej!

Joel Gustafsson Hall heter jag och jag vill bli er nya tredje kurator 2021. Jag tänkte därför kort presentera min  nationshistoria och varför jag vill bli 3Q.

Jag var inte ens student när jag först hörde talas om Gotlands nation. Platsen med fester, smörgåstårta och stångstörtning. Av någon anledning så åt man lammskallar och kallade det kulturarv. Det var en ruskigt udda men spännande plats som min storebror beskrev till mig. När jag tog mitt första kliv in i nationen hade jag ingen aning av hur många vänner, minnen, brännsår, och städdagar jag skulle få här. Det tog inte länge för valnämnden att skönhetsmåla vad som skulle vara en av de roligaste perioderna i mitt liv; klubbverkartiden. Efteråt skulle det ta en tid tills att jag igen tog en tyngre position i nationslivet och detta blev att jobba sommarpuben 2020. Där fick jag blodad tand för att sätta min prägel på nationens verksamheter. Vi låtsades att det fanns en italiensk riviera på vår balkong – även om vissa italienare föraktade liknelsen. Men nöjda var vi ändå.

Nu närmar sig Urtima landskap. Att bli en del av kuratelet har tidigare bara varit en fundering, men nu känner jag mig redo för att bli kurator - eller ”coronator”™. I en tid där vi väljer mellan pest eller kolera, har Gotlands förblivit en trygghet i mångas vardag. En varm plats där vi fortfarande kan träffas och skratta likt en buffert mot vinterns deprimerande köld. En trygg plats där veckor av isolering kan brytas (men enligt FHM:s rekommendationer!) och en smörgåstårta avnjutas. Med min ansökan till tredje kuratorsposten vill jag hålla nationens verksamheter öppna i den mån det går. Jag ser fram emot  ett jubileumsår där vi trots svårigheter bibehåller en Gotlands nation med en öppen, varm och öljublande atmosfär.

 

Vi ses på landskapet!

Bäääääääähhhh! – Joel

Mottagning

Måndag 13-15

Tisdag 11-13

Torsdag 14-16

Bettys pub

Onsdagar 18-00

Torsdagar 18-00

Fredagar 18-01

Jakens café

Lör-Sön 12-15

Pluggfika

Mån-tors 10-16

Biblioteket

Torsdagar 14-16

Inskrivning

under mottagningstider

Kontakta oss

1Q - Förste kurator

Johanna Bodén

Nationens förste kurator har hand om medlemsfrågor, stipendier och nationen i allmänhet

018 - 130 981
1q@gotlandsnation.se

2Q - Andre kurator

Ludwig Öström

Nationens andre kurator har hand om löner, bostadsfrågor och det mesta med ekonomin

018 - 158 222
2q@gotlandsnation.se

3Q - Tredje kurator

Julian Wide

Nationens tredje kurator är ansvarig för bokningar, pub, fika och uthyrningsverksamheten på nationen

018 - 127 458
3q@gotlandsnation.se

 

Mer kontaktinformation »

Laddar Google Maps...

Hitta till oss

Adress:
Östra Ågatan 13,
75322 Uppsala