Kuratorsanslag 1Q ansökan: August Hermansson

Hej! Jag heter August Hermansson och jag kandiderar till förste kurator 2021!

 

Den 27:e december 2018 råkade jag befinna mig i Uppsala, staden jag skulle börja plugga i några veckor senare. Jag gick runt och försökte lära känna staden. Vandringen var i det mesta föga framgångsrik, några gatunamn har jag ännu inte lärt mig och jag hittar knappt alls utanför statskärnan, men en sak fick jag med mig som förändrade mitt liv; ett medlemskap i Gotlands nation.

Av en slump gick jag förbi nationsbyggnaden och bestämde mig, eftersom att jag kommer från Gotland, för att gå in. Jag kollade runt där inne och hamnade på expeditionen, som egentligen var stängd över julen. Trots det så blev jag otroligt vänligt bemött, och de dåvarande kuratorerna hjälpte mig att skriva in mig och bli 2019 års första recentior. Det bemötandet, personligt och hjälpsamt, karaktäriserade min första tid på nationen.

Tack vare alla fantastiska människor jag träffade bestämde jag mig snabbt för att engagera mig på nationen. Först som pluggfikavärd i några veckor, sedan som klubbverkare under nästan ett års tid. Denna termin är jag sexamästare, vilket har gett mig möjligheten både att ansvara för planeringen av vissa event, och att jobba närmare med nationens olika nämnder.

Nationen har inte blivit som ett andra hem för mig, utan som ett första. Förutom att jag bokstavligt talat bor på nationen  då har jag mina närmaste vänner och några av mina finaste minnen här.

Nationslivet har hjälpt till att motivera mig i mina studier, först i nationalekonomi, sedan i statskunskap och nu i statistik, det har gett mig ett rikare studentliv än jag hade vågat drömma om, och ändå känner jag att det bara har börjat.

Jag är säker på att ämbetet som förste kurator skulle passa mig bra. Jag har suttit i olika styrelser sen jag var 14 och innehaft ledarpositioner av olika slag sedan jag var 16. Jag tror mig vara bra på att balansera att på ena sidan uppmuntra folk att ha det roligt och släppa loss, och å andra sidan axla den mer ansvarsfulla rollen som en kuratorspost innebär.

Skulle jag få förtroendet att vara kurator så skulle jag fortsätta det fantastiska jobb som tidigare förstakuratorer har gjort, jag skulle göra mitt bästa för att se till att den gotländska kulturen är fortsatt förankrad i nationen, men också att nationen är öppen för alla. Jag skulle vara särskilt hedrad över att få vara kurator under ett jubileumsår, under vilket jag hoppas att nationens koppling till sin historia och till hembygden kommer framgå extra tydligt.

Mottagning

Måndag 13-15

Tisdag 11-13

Torsdag 14-16

Bettys pub

Onsdagar 18-00

Torsdagar 18-00

Fredagar 18-01

Jakens café

Lör-Sön 12-15

Pluggfika

Mån-tors 10-16

Biblioteket

Torsdagar 14-16

Inskrivning

under mottagningstider

Kontakta oss

1Q - Förste kurator

Johanna Bodén

Nationens förste kurator har hand om medlemsfrågor, stipendier och nationen i allmänhet

018 - 130 981
1q@gotlandsnation.se

2Q - Andre kurator

Ludwig Öström

Nationens andre kurator har hand om löner, bostadsfrågor och det mesta med ekonomin

018 - 158 222
2q@gotlandsnation.se

3Q - Tredje kurator

Julian Wide

Nationens tredje kurator är ansvarig för bokningar, pub, fika och uthyrningsverksamheten på nationen

018 - 127 458
3q@gotlandsnation.se

 

Mer kontaktinformation »

Laddar Google Maps...

Hitta till oss

Adress:
Östra Ågatan 13,
75322 Uppsala