Presentation av 1Q- och 3Q-kandidater

1Q-kandidat - Yaeé Oviedo

Hej! Jag heter Yaeé Oviedo, jag är en mexikansk/tysk medborgare son studerar en MA i Eurokultur i Uppsala Universitet. Även om jag har en dubbel nationalitet, mitt hjärta tillhör Mexiko, och sedan 2017, till Gotlands Nation också. 

 

När jag kom till Sverige, jag hade turen att hitta en liten plats full av underbara personer, för den jag blev pluggfika värd, internationella sekreterare, PR förman, och några annan – mindre synbar–positioner. Dessutom var jag värd för Uppsalingo sedan tre terminer, och, när jag har hunnit, jag arbetade på uthyrningar och helgfika.

Jag har försökt bli involverad i vad som helst aktiviteter på nationen, och jag fick vänskap, hjälp och erfarenhet tillbaka. Det är därför jag vill fortsätta att vara engagerad mer och mer. Nu finns det tillfället att bli förste kurator. Om jag bli vald, jag kommer att ha äran att ägna ett helt år till allting Gotlands. 

 

Så att du kan göra ett välgrundat beslut, det kan vara lämplig att veta några fakta om mig, så kommer du att känna mig lite bättre:

-       Jag har en kandidatexamen i Filosofi.

-       Jag bor med min flickvän, Sandra, som kommer också från México.

-        Jag deltog en gång på en kinesisk tv-show som heter Chinese Bridge (第八届汉语桥世界大学生中文比赛för dem som känner till den).

-       Jag har tränat Kung Fu i många år, och nu lär jag mig historisk fäktning på samma klubb som vår före detta köksmästare, Karen Heitz.

-       Jag har klappat en älg.

-       Jag älskar dataspel och min favorit är Quake 3 Team Arena (och Portal, självklart).

-        Min favorit Gotlands gasque är Luccegasque med Lambskallegasque på andra plats.

-       Jag såg snö för första gången i 2017, och jag kan inte få nog om den nu.

-       Jag förstår lite tyska, svenska, franska, spanska, engelska och mandarin kinesiska.

En av den bästa karakteristik från nationerna är demokrati, och vi måste ta det på alvar. Jag uppskattar det helt och jag vil att du välja mig så att jag kan hjälpa att fortsätta den och alla andra traditionerna på Gotlands Nation.

 

 3Q-kandidat - Björn Asplund

Jag heter Björn Asplund och är född och uppvuxen i Mariehamn på Åland. I och med denna text vill jag meddela er att jag ställer upp som kandidat för tredje kuratorsposten under 2019.

För lite över 21 år sedan föddes jag på Åland där jag växte upp och bodde, fram tills jag blev klar med gymnasiet. Direkt efter gymnasiet var jag mer än redo att flytta därifrån för att fortsätta studera och kunna få se något annat än samma gamla gator. Jag packade de få grejer jag hade och flyttade till Uppsala för att plugga civilingenjörsprogrammet i informationsteknologi. Det första jag gjorde när jag kom fram var att gå till inskrivningen här på Gotlands nation, skriva in mig och berätta att jag ville bli klubbverkare. Jag visste givetvis inte vad detta innebar, bara att min gode vän Alfred hade rekommenderat detta och sagt ”det kommer bli kul” - och kul var det.

Sedan dess har mycket hänt. Jag kom till insikten att civilingenjör inom IT inte var något för mig, trots det stora intresset för detta. Nu pluggar jag till sjuksköterska, vilket jag trivs väldigt bra med. Jag har även gjort mycket inom nationen. Direkt efter klubbverket tyckte jag tillsammans med Adam att det skulle vara roligt att driva en egen temapub. Vi satte grunden för Shotlands och höll öppet nästan varje lördag terminen efter. Dessutom var jag även PR-förman under detta år. Efter det har jag varit och är fortfarande sexamästare, där jag hjälpt till med nationens interna sittningar i samråd med sittande kuratel och min sexamästarkollega, Alfred.

Utöver ämbeten som jag haft har jag även varit insatt i nationens försäljning av mat och dryck på diverse sätt. Jag har jobbat på många släpp som allt ifrån glasplock till alkohol- och släppansvarig. Jag har även jobbat under uthyrningar, där jag har jobbat som bland annat diskare, serveringspersonal och tågis. Vidare har jag rent allmänt hjälpt till med diverse saker då det har behövts. Detta innebär bland annat att städa efter släpp när städpersonalen svikit, bära fanan för nationen då ingen fanbärare varit vald eller hjälpa tredje kurator att hitta personal när annat arbete för hen håller på att falla efter.

Som tredje kurator skulle jag främst fokusera på att fortsätta på det väl utförda arbete Gotlands nation har gjort hittills. Jag skulle försöka fortsätta hålla vår verksamhet igång i den mån det är möjligt i och med de rådande engagemangsproblemen. Inom de verksamheter som engagemanget är större, så som vårt helgfika varit under de senaste åren, finns det givetvis plats för utveckling. Ifall det finns en grupp som skulle vilja göra ett projekt är jag mer än öppen till att genomföra deras idé i den mån jag har möjlighet att hjälpa. Slutligen vill jag att Gotlands nation ska fortsätta vara en plats där alla känner sig välkomna på samma sätt som jag har känt mig välkomnad.

Jag vet att jag har bristande kunskap och erfarenhet inom vissa områden som är av vikt för ämbetet som tredje kurator. Dessa områden försöker jag aktivt arbeta med både nu och i framtiden genom att bland annat ta åt mig av och fråga de som har erfarenhet.

Slutligen vill jag tacka för tiden ni har tagit er för att läsa igenom min korta presentation. Det vore en otroligt stor ära för mig att få förtroendet som tredje kurator för Gotlands nation, särskilt efter allt nationen har gett mig.

Expeditionen

Mån-ons: 11-13
Torsdag: 17-19

Bettys pub

Ons-tor: 18-00
Fredag: 18-01

Jakens café

Lördag: 12-15
Söndag: 12-15

Pluggfika

tis-tor: 10-16

Biblioteket

Torsdagar: 17-19

GNIF

Måndagar: 20-21

Kontakta oss

1Q - Förstekurator

Yaee Oviedo

Nationens förste kurator har hand om medlemsskapsfrågor, stipendier och nationen i allmänhet

018 - 130 981
1q@gotlandsnation.se

2Q - Andrekurator

Thapelo Mabale

Nationens andre kurator har hand om löner, bostadsfrågor och det mesta med ekonomin

018 - 158 222
2q@gotlandsnation.se

3Q - Tredjekurator

Björn Asplund

Nationens tredje kurator är ansvarig för pub, fika och uthyrningsverksamheten på nationen

018 - 127 458
3q@gotlandsnation.se

 

Mer kontaktinformation »

Laddar Google Maps...

Hitta till oss

Adress:
Östra Ågatan 13,
75322 Uppsala