Kurators- och köksmästarpresentationer

På urtima landskap 24/10 kl 18 kommer val av en förste kurator 2018, en tredje kurator 2018 samt en köksmästare vt 18 att ske. Här kan ni se kandidaternas presentationer:

En förste kurator 2018- Jacob Appelblom

 

/Users/Jacob/Downloads/Jacob 3.pngHej!

 

Jag heter Jacob Appelblom och är en 23 år ung leiten sårk från Vibble som tillslut bestämt sig för att söka till förste kurator på Gotlands nation.

 

Sedan mitt födelseår 1994 har mycket hänt och det som hänt kring mig kan sammanfattas såhär:
Sex år på Västerhejde skola, tre år på Södervärnsskolan, tre år på naturvetenskapliga programmet på Christopher Polhemgymnasiet, sjutton år som fotbollstokig och tjugotre år som nyfiken, ambitiös och dedikerad. Dedikerad åt många olika saker under de tjugotre åren men alltid in med hundra procent engagemang i allt jag tar mig för.

 

Hösten 2015 kom jag till Uppsala, efter att ha gått ut gymnasiet, jobbat lite, pluggat en sväng i Umeå, åkt tillbaka till Gotland, jobbat lite till och pluggat lite på Uppsalas Campus Gotland. När jag så tillslut landade i Uppsala kände jag redan till nationen på rätt sida om ån, varvid jag bestämt styrde stegen ditåt. Snabbt var jag förman för gutniska lekar, ledde tävlingar i spark rövkrok och stanggstörtning och sedan dess har nationsmagin förtrollat mig. Därefter har jag varit med i HK-nämnden, jag har varit klubbverkare, jag har varit uthyrningsansvarig, jag har varit ledamot av valnämnden och även varit dess ordförande ett kort tag denna termin. Jag är för tillfället nationssekreterare och med det har jag lärt mig mer om den komplexa organisation som Gotlands nation är.

 

Jag har nyss börjat mitt tredje år på civilingenjörsprogrammet i teknisk fysik, jag har nyss blivit installerad senior av Gotlands nation och har nyss avslutat fotbollssäsongen 2017. Jag är ännu fotbollstokig, jag är ännu nyfiken, jag är ännu ambitiös och jag är ännu hundra procent dedikerad till allt jag tar mig för. 2018 hoppas jag att jag får nationens förtroende att lägga civilingenjörsstudierna åt sidan för ett tag för att kunna lägga all min fokus på Gotlands nation. Jag har lärt mig så mycket av nationen och tror att det ännu finns mer att lära sig här.

 

Gotlands nation är först och främst medlemmarna av Gotlands nation. Jag vill verka för att alla som vill det ska kunna hitta sin plats i nationen lika lätt som jag gjorde det, känna sig välkomna i nationen lika lätt som jag gjorde det och kan se nationen som ett andra hem så som det blev ett för mig.

 

Jag är stolt över hur nationen utvecklat mig som människa och jag hoppas kunna få stolt representera nationens kuratel.

 

Tack för att du läst detta!

 

En tredje kurator 2018- Adam Alvinge

 

 

AdamHej! 


Mitt namn är Adam Alvinge och jag ställer upp som tredje kurator för året 2018. Jag är 24 år gammal och född och uppväxt i Stockholm, men har utöver det även spenderat mycket tid på Gotland i och med diverse lov, ledigheter och arbete. Jag har varit i Uppsala sedan hösten 2014.

Min koppling till både haimö och nation beror i första hand på min far. Som gute och gammal upsaliensare tyckte han att Uppsala var det självklara målet för en velig sårk som jag. Efter jag växt upp, tagit studenten, och även jag till slut tagit beslutet att Uppsala var mitt framtida hem (och lärare min framtida karriär), tvingade han mig att gå med i nationen som han själv gjort så många år tidigare.

Dock blev jag inte aktiv direkt. Efter två terminers inbillning att studier alltid borde komma i första hand tog jag mitt första steg in i nationslivet hösten 2015 och har aldrig blickat tillbaka (än). Sedan inträdet har jag hunnit vara fikavärd, klubbverkare, DJ, fanbärare, sommarpubsansvarig, shotlandsansvarig, uthyrningsansvarig, och även valnämndsledamot. I nuläget planerar jag 02-klubb den 2:a december tillsammans med 3Q Inciti Izabella utöver mitt fortsatta arbete som uthyrningsansvarig där jag är inne på min sista termin.

Under min tid som uthyrningsansvarig har tanken att ställa upp till tredje kurator långsamt växt sig allt starkare (egentlig start som klubbverkare). Desto mer jag involverat mig i verksamheten desto mer har jag blivit sporrad till att söka en heltidarpost. Tredje kuratorsämbetet lockar då jag får fortsätta involvera mig i den dagliga verksamheten på heltid vilket innebär att jag har möjlighet att hängiva mer tid, om inte all tid, till nationen. Jag känner att ämbetet passar mig utmärkt och där jag dessutom har möjlighet att verkligen ge tillbaka till nationen och dess medlemmar som gett mig så mycket annat, bland annat ovärderlig erfarenhet och arbetsvana, men också vänner för livet och sist men inte minst kärleken.

Som kurator vill jag väldigt gärna fortsätta värna om den stämning som råder på nationen, alltså, stämningen mellan kuratorerna, funktionärer och nationens medlemmar. Nationen ska vara en öppen och välkomnande plats och detta skall speglas i verksamheten.

Tack för att ni tog tid att läsa.

 

En köksmästare vt 18- Karen Heitz

 

KarenHej!

 

Jag heter Karen Heitz och är en av de många tyskarna här i Uppsala. Jag växte upp i Berlin, men måste erkänna att jag inte är ett fan av storstäder. Min familj åkte nästan varje sommar till mina morföräldrarnas sommarstuga på Öland, det är källan till mina känslor för Sverige. Jag flyttade till Uppsala 2015 för mina masterstudier, men som det händer ibland blev det en förlängning på obestämt tid eftersom jag träffade min personliga riddare i svart rustning...

                      Min första möte med Gotlands började med en liten fråga från min bra väninna och klasskamrat Belli: ”Vill du hjälpa mig att baka idag efter lektionen?” En bakdag följde efter den annan och jag arbetade första gången på Gotlands första Choklad Galopp.

                      Jag provade arbeta på fika, pub och uthyrningar, men helgfikat hade mig fast i greppen. Så många olika personer kommer för att äta våra hemgjorda bakelser med glädje. På sommaren hjälpte jag till på täckating på Fårö – det var fantastisk! Jag valde att bli fikavärd för första gången på höstterminen 2016. På samma tid blev jag också miljöförman, därför att jag ville minska matavfallet och förbättra städningen av köket.

                      Efter en lite stressig vårtermin 2017 där jag klarade min master i kemi, är jag tillbaka nu som en fikavärd igen och som HK-medlem under höstterminen. Som du kanske ha märkt från texten, är min svenska i utvecklingsfasen så att den har fått sin egen termin av heltidsstudier just nu.

                      Mina största fritidsintressen är matlagning (och att äta den), läsning, handarbete och historiskt fäktning. Eftersom jag har ett halv års mellantid innan min planerad komplementär lärarprogram börjar, skulle jag gärna vilja ta chansen livet ger mig och bli Gotlands nästa köksmästare. Jag vet att jag ska älskar att göra ännu fler personer lyckliga med delikat mat!

                      Vi ses på Landskapet!

 

Expeditionen

Mån-ons: 11-13
Torsdag: 17-19

Bettys pub

Tis-tor: 18-00
Fredag: 18-01

Jakens café

Lördag: 12-15
Söndag: 12-15

Pluggfika

tis-tor: 10-16

Biblioteket

Torsdagar: 17-19

GNIF

Måndagar: 20-21

Kontakta oss

1Q - Förstekurator

Yaee Oviedo

Nationens förste kurator har hand om medlemsskapsfrågor, stipendier och nationen i allmänhet

018 - 130 981
1q@gotlandsnation.se

2Q - Andrekurator

Thapelo Mabale

Nationens andre kurator har hand om löner, bostadsfrågor och det mesta med ekonomin

018 - 158 222
2q@gotlandsnation.se

3Q - Tredjekurator

Björn Asplund

Nationens tredje kurator är ansvarig för pub, fika och uthyrningsverksamheten på nationen

018 - 127 458
3q@gotlandsnation.se

 

Mer kontaktinformation »

Laddar Google Maps...

Hitta till oss

Adress:
Östra Ågatan 13,
75322 Uppsala